BESZMK_logo_colorSmallest

Magyarországi Baptista Egyház

Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

KicsiFehér_Logo
BESZMK_logo_colorSmallest
KicsiFehér_Logo

FOGYATÉKOS EMBEREK A 21. SZÁZADI MAGYARORSZÁGON

Bánfalvy Csaba több mint negyven éve oktat és kutat az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon. Szakemberek generációi számára tette hozzáférhetővé a gyógypedagógiai szociológia eredményeit, mely diszciplína egyik legelismertebb hazai szaktekintélye.

A Fogyatékos emberek a 21. századi Magyarországon című kötetet Bánfalvy Csaba tiszteletére adta ki az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és A Gyógypedagógia Fejlesztéséért Alapítvány.

“A kötet tanulmányai olyan témákat feszegetnek, melyek a gyógypedagógia, a gyógypedagógiai szociológia és a fogyatékosságtudomány metszéspontjában vizsgálják a fogyatékossággal élő embert, azokat a mindennap feszítő kérdéseket, melyek meghatározzák mindannyiunk életét: attitűdök, tanulás, munka, részvétel, döntéshozatal, empowerment, inklúzió. A tanulmányok hűen tükrözik a fogyatékossággal élő személyek életét érintő legfontosabb mai, 21. századi kihívásokat, az új paradigmák megjelenését, ütközését a korábbi gyakorlatokkal.

A szerzők többsége így vagy úgy Bánfalvy Csaba tanítványa, s a kötet szerkesztőjeként látni is vélem Csaba hatását ezeken a tanulmányokon, ahogy feszegetik a határokat.” – írja előszavában Perlusz Andrea, a kötet szerkesztője.

Jó olvasást kívánunk

Fogyatékos_személyek_a_21._századi_magyar_társadalomban_A

Letöltés

Forrás: https://www.barczi.elte.hu/

Scroll to Top