Magyarországi Baptista Egyház, Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

Tudástár kategóriák: Foglalkoztatás

Fogyatékos személyek a közszolgáltatás ügyfelei Tapasztalati szakértők a gyakorlatban

A Nemzeti Fogyatékosságügyi- Szociálpolitikai Központ munkatársai a MONTÁZS projekt keretében kidolgozták a tapasztalati szakértői képzést, majd meg is valósították azt. A kilenc fős munkacsoportban hét leendő tapasztalati szakértő és két tréner együttműködésével dolgozták ki a „Tapasztalati szakértő” című minősített felnőttképzést. A projekt címe a nevében hordozza csoport jellemzőit, azt a sokszínűséget, az egymáshoz kapcsolódó kicsi, […]

A 2021. június 23-i „Foglalkoztatási műhelyünk” anyagai

Rehabilitációs akkreditációs tanúsítvánnyal_hatósági_bizonyítvánnyal_ rendelkező munkáltatók_termékkörök 20210601     Kovács Ibolya Intézményen belüli és kívüli foglalkoztatás 2021.06.23.   335.2009. Korm. rend. személyi adókedvezmény súlyos fogyatékosság esetén   327.2012. Korm.rend. megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatók akkreditációjáról   Rehabilitációs akkreditációs tanúsítvánnyal_hatósági_bizonyítvánnyal_ rendelkező munkáltatók_termékkörök 20210601   2018. évi LII. törvény a szociális hozzájárulási adóról  

A CSOPORTMUNKA ALAPJAI ELMÉLET ÉS GYAKORLAT

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. 2020. évi kiadványa.
A TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja olyan segédanyagot készített, ami azoknak a szociális szolgáltatásokban dolgozó munkatársaknak ad kapaszkodót, akik csoportfoglalkozás keretein belül szeretnének ellátottjaikkal foglalkozni és célul tűzték ki az általuk segített fogyatékos, pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg személyek szociális készségeinek fejlesztését. Az elméletet és gyakorlati példákat is felsorakoztató füzet azoknak a szakembereknek is hasznos lehet, akik csak a mindennapos megbeszélésekor használnák a csoportozást, mint munkamódszert.

ÍGY CSINÁLJÁK MÁSOK KÜLFÖLDI JÓ GYAKORLATOK A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓ TERÜLETÉN

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. 2021. évi kiadványa a 2020 májusában zajlott „Út a foglalkoztatáshoz” című nemzetközi konferencia díjnyertes foglalkoztatási modelljeit mutatja be.
A konferencia szervezői 2019-ben negyedik alkalommal hirdették meg a Foglalkoztatást Mindenkinek Díjat. A 20 országból beérkezett, közel 50 – a fogyatékos személyek foglalkoztatását elősegítő – jó gyakorlat közül választották ki az általuk legjobbnak, leghatékonyabbnak ítélt hat modellt. Ezeket a megoldásokat mutatja be a kiadvány.

ÚT A FOGLALKOZTATÁSHOZ – TUDÓSÍTÁS EGY EURÓPAI KONFERENCIÁRÓL

Az EASPD „Út a foglalkoztatáshoz” című online konferenciáján Európa különböző országaiból számos jó gyakorlat került bemutatásra a fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatban. A TÁRS projekt szakemberei részt vettek a szakmai eseményen és az „Út a foglalkoztatáshoz – Tudósítás egy európai konferenciáról” című kiadványban összefoglalták az előadó fogyatékosságügyi szervezetekről a legfontosabb tudnivalókat és az általuk elhangzott gondolatokat, többek között a támogatott lakhatás és foglalkoztatás, illetve az oktatásból munkába való áttérés témakörben.

Scroll to Top