Magyarországi Baptista Egyház

Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

Tudastar Kategoria: Foglalkoztatás

A CSOPORTMUNKA ALAPJAI ELMÉLET ÉS GYAKORLAT

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. 2020. évi kiadványa.
A TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja olyan segédanyagot készített, ami azoknak a szociális szolgáltatásokban dolgozó munkatársaknak ad kapaszkodót, akik csoportfoglalkozás keretein belül szeretnének ellátottjaikkal foglalkozni és célul tűzték ki az általuk segített fogyatékos, pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg személyek szociális készségeinek fejlesztését. Az elméletet és gyakorlati példákat is felsorakoztató füzet azoknak a szakembereknek is hasznos lehet, akik csak a mindennapos megbeszélésekor használnák a csoportozást, mint munkamódszert.

Tovább olvasom »

ÍGY CSINÁLJÁK MÁSOK KÜLFÖLDI JÓ GYAKORLATOK A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓ TERÜLETÉN

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. 2021. évi kiadványa a 2020 májusában zajlott „Út a foglalkoztatáshoz” című nemzetközi konferencia díjnyertes foglalkoztatási modelljeit mutatja be.
A konferencia szervezői 2019-ben negyedik alkalommal hirdették meg a Foglalkoztatást Mindenkinek Díjat. A 20 országból beérkezett, közel 50 – a fogyatékos személyek foglalkoztatását elősegítő – jó gyakorlat közül választották ki az általuk legjobbnak, leghatékonyabbnak ítélt hat modellt. Ezeket a megoldásokat mutatja be a kiadvány.

Tovább olvasom »

ÚT A FOGLALKOZTATÁSHOZ – TUDÓSÍTÁS EGY EURÓPAI KONFERENCIÁRÓL

Az EASPD „Út a foglalkoztatáshoz” című online konferenciáján Európa különböző országaiból számos jó gyakorlat került bemutatásra a fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatban. A TÁRS projekt szakemberei részt vettek a szakmai eseményen és az „Út a foglalkoztatáshoz – Tudósítás egy európai konferenciáról” című kiadványban összefoglalták az előadó fogyatékosságügyi szervezetekről a legfontosabb tudnivalókat és az általuk elhangzott gondolatokat, többek között a támogatott lakhatás és foglalkoztatás, illetve az oktatásból munkába való áttérés témakörben.

Tovább olvasom »

Scroll to Top