BESZMK_logo_colorSmallest

Magyarországi Baptista Egyház

Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

KicsiFehér_Logo
BESZMK_logo_colorSmallest
KicsiFehér_Logo

Budapest Főváros XV. kerületi önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye Fejlesztő Gondozó Központ – Magas Támogatási Szükségletű (SHF) személyek nappali szolgáltatásának ígéretes gyakorlata

A Budapest Főváros XV. ker. Önkormányzat Egyesített Szociális Intézménye Fejlesztő Gondozó Központ (továbbiakban FENO) jogelődje 1991. március 1-én jött létre, Fejlesztő Napközi Otthon néven. Az önkormányzatnál, illetve a bölcsőde vezetőjénél jelentkeztek olyan szülők, akik SHF (súlyosan, halmozottan fogyatékos = magas támogatási szükségletű) gyermeket neveltek, de napközbeni felügyeletük nem volt megoldott, így nem tudtak munkába állni. Ezt az igényt felismerve jött létre az intézmény a kerület, illetve a bölcsőde vezetője és egy lelkes szakember kezdeményezésére.
Az intézményt kettős céllal hozták létre: egyrészt azért, hogy a 6-16 éves korú SHF gyermekek számára létesüljön egy olyan intézmény, amely napközi otthonos rendszerben működik, ezáltal a gyermekek nincsenek kiszakítva a családból és a szülők is tudnak munkát vállalni, családi és társadalmi életet élni. Másrészt az volt a cél, hogy bebizonyítsák, ezek a gyermekek is fejleszthetőek, azonban ehhez meg kell kapniuk a számukra legmegfelelőbb, sérülésspecifikus, egyéni és csoportos, komplex fejlesztést.
Ennek módszere kerül leírásra a kiadványban.

20210714_xv_-feno_egyesitett-anyag_09_08_sablonban_v_bk-1-1596
Letöltés

Scroll to Top