Magyarországi Baptista Egyház

Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

Serafin J. – Lázich M.: Élet a nappaliban: Betekintés a nappali szociális alapszolgáltatások működésébe

Tisztelt Olvasó!

Ön a szociális nappali ellátásokról szóló kiadványunk (Serafin J. – Lázich M.: Élet a nappaliban: betekintés a nappali szociális alapszolgáltatások működésébe. Budapest, FISZI Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ, 2022.) interaktív mellékletét kereste fel. Az alább található térképek elkészítésével az volt a célunk, hogy bemutassuk a kiadvány elkészülésekor jellemző földrajzi elhelyezkedését a szakmai kötetben tárgyalt nappali ellátásoknak. A térképek elkészítéséhez szükséges adatok forrása a Magyar Államkincstár Szociális Ellátások Főosztálya által gondozott működési engedély nyilvántartás. A térképeken szereplő adatok a 2022. február 15-i állapotokat tükrözik.

A térképek használata:

Az oldalon görgetve összesen tíz térképet tekinthetnek meg. Öt térkép fenntartók szerinti bontásban mutatja be az egyes szolgáltatások földrajzi elhelyezkedését, másik öt pedig az egyes ellátási típusok szerint. Minden térképen lehetőség van az összes felvitt információ együttes megjelenítésére, vagy az egyes altípusok kiválasztására. A térképet kétféle nézetben tekinthetik meg. Lehetőség van itt a honlapon történő böngészésre, vagy teljes képernyős módban. A honlapon megtekintés esetén a térkép szegélyének bal felső sarkában található oldalsáv gombra kattintva jelenik meg a térkép jelmagyarázata, itt lehet kiválasztani azt, mely adatokat szeretnénk megtekinteni a térképen. A fenntartók szerint rendszerezett térképeken az egyes szolgáltatástípusok megjelenítését lehet ki- és bekapcsolni, a szolgáltatástípusokat bemutató térképeken pedig – értelemszerűen – az egyes fenntartói típusok megjelenítését. Ehhez nem kell mást tennünk csak az adott fenntartó/szolgáltatás típus melletti jelölő négyzetre kattintva kivenni, vagy behelyezni a pipát. Mivel az oldalsáv jelentős részt eltakar a térképből, azt a választásunk elvégzése után, a már említett bal felső ikonra kattintva, eltüntethetjük.

Teljes képernyős mód választásához a térkép szegélyén, a jobb felső sarokban található ikonra kell kattintanunk, ekkor a böngészőnkben új ablakban jelenik meg a térkép.  Az oldalsáv ebben a megjelenítési módban, a jelmagyarázatokkal együtt, folyamatosan látszik.               

A térképeken lehetőség van, egerünk középső görgető gombjával, a nagyításra/kicsinyítésre. A térképen található bármely jelölőre kattintva információs oldalsáv jelenik meg az eddigi jelmagyarázat helyén, mely tartalmazza a kiválasztott szolgáltatás minden releváns adatát, ezek: az ellátás típusa, a fenntartó típusa, a fenntartó neve, a székhely/telephely megyéje, városa, utca és házszám, valamint a befogadott férőhelyek száma.   A megjelenő oldalsáv tetején lévő balra mutató nyilacskára kattintva az információs sávot bezárhatjuk, a jobb oldalon, jobbra mutató nyíllal pedig akár útvonalat is tervezhetünk az adott intézményhez. 

Kellemes böngészést kívánunk! 

Scroll to Top