Magyarországi Baptista Egyház

Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

Személygépkocsi beszerzés támogatása kerekesszékkel közlekedő személyek részére 2023

A pályázat célja

A pályázati program célja az aktív kerekesszéket, elektromos kerekesszéket, és elektromos mopedet használó súlyosan mozgáskorlátozott személyek önálló életvitelének támogatása, közlekedési lehetőségeik javítása egy állapotuknak megfelelő gépjármű beszerzésének támogatásával.

A pályázat célcsoportja

A pályázati program célcsoportját azok a súlyosan mozgáskorlátozott személyek alkotják, akik szakorvosi indikáció alapján, életvitelszerűen kerekesszéket, elektromos kerekesszéket, és elektromos mopedet (együttesen: kerekesszéket) használnak és a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményrendszerének keretében a fogyatékos állapotuk sajátossága miatt nem tudtak megfelelő személygépkocsit vásárolni.

Támogatható programok, a támogatás mértéke

A pályázatban a támogatott tevékenység a jogosult(ak) igényeinek megfelelő, akadálymentes, új vagy használt személygépkocsi vásárlása.

A támogatás mértéke

Pályázható támogatás:

Pályázni a vételár függvényében az alább megjelölt összegekre lehet, figyelemmel arra, hogy az elnyerhető támogatási összeg legfeljebb a személygépkocsi vételárának

60%-a, de maximum 5.000.000 Ft lehet.

Pályázható összegek:

2 000 000 Ft
2 500 000 Ft
3 000 000 Ft
3 500 000 Ft
4 000 000 Ft
4 500 000 Ft
5 000 000 Ft
A személygépkocsi vásárlásához önrész biztosítása szükséges. Az önrészt a Pályázónak egyedi úton kell biztosítania (készpénz, hitel stb.).

Vételár alatt kizárólag a gépjármű bruttó árát értjük.

E pályázati program keretében segédmotoros kerékpárnak minősülő jármű, gép meghajtású kerekesszék beszerzése, vezetést könnyítő átalakítás nem támogatható!

Bővebb információ: https://nszi.hu/palyazatok/palyazati-felhivasok/autoplusz2023?fbclid=IwAR0EpDApbaELJv9zxAZ0nMERX6Pdn2MVVsewyZDiHh5GjWz7YE74PaGk5bE

Scroll to Top