Magyarországi Baptista Egyház

Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

Közeleg a jelentkezési határidő vége a Nyilas Misi Ösztöndíjprogramra

„A tehetség kincs!” – ezzel a jelmondottal hirdeti meg minden évben a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjprogramját, mellyel tehetséges, ám nehéz anyagi körülmények között élő diákokat támogat a szervezet. A pénzügyi támogatás mellett szakmai mentorok és coachok is segítik az ösztöndíj nyerteseit.

A tanév indulásával a Magyar Református Szeretetszolgálat életében is a diákokat segítő programok veszik kezdetüket, köztük a tehetségeket támogató Nyilas Misi Ösztöndíjprogram. A különböző foglalkozások költségei, az eszközök megvásárlása, valamint a versenyek nevezési díjai ugyanis jelentős költséget jelentenek a családok számára, legyen szó akár a zeneoktatáshoz használt kottákról, a sportoláshoz szükséges felszerelésekről vagy különböző természet- vagy bölcsészettudományi megmérettetésekről.

A Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjprogramja azoknak az 5-12. évfolyamos diákoknak nyújt támogatást, akiknek nehéz anyagi helyzetük miatt szükségük van anyagi segítségre tehetségük kibontakoztatásához. A program elindulása óta már közel 600 fiatal részesülhetett a százezer forintos ösztöndíjban, melyet szakmai mentorálással, valamint az ICF Magyar Tagozata (International Coaching Federation) közreműködésével coachok támogató beszélgetéseivel is kiegészít az alapítvány. Az elmúlt évben a legtöbb pályázat zeneművészet és sport területéről érkezett, míg legkevesebben táncművészet kategóriában jelentkeztek. Ezek mellett várjuk a jelentkezőket a képzőművészet, természettudomány, illetve magyar nyelv-és irodalom területéről is hazai és határon túli oktatási intézményekből, akik közül összesen 50 pályázó nyerheti el az ösztöndíjat.

A 2023/2024-es tanév Nyilas Misi Ösztöndíjprogramjára már lehet jelentkezni a legyenfolytatas.jobbadni.hu oldalon keresztül. A pályázatokat szeptember 25-től október 15-ig várják a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai, melyeket november folyamán bírál el a szakmai zsűri. A Nyilas Misi Ösztöndíjprogram anyagilag is támogatható a 1358-as adományvonal hívásával, valamint az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, mely támogatásból az ösztöndíjas tehetségek közösségépítését segíthetik a felajánlók.

 

Forrás: jobbadni.hu

Scroll to Top