Magyarországi Baptista Egyház

Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

Július 1. Semmelweis nap – A magyar egészségügy ünnepe

Július 1. Semmelweis nap – A magyar egészségügy ünnepe

Tizedik alkalommal ünnepeljük július elsején az egészségügyben dolgozókat, megemlékezve egyúttal Semmelweis Ignácról, az anyák megmentőjéről, aki ezen a napon született. Az elmúlt közel másfél év különösen is okot ad arra, hogy megemlékezzünk mindazokról, akik orvosként, ápolóként, gondozóként, a betegek körül bármely munkaterületen dolgozóként erőn felül mindent megtettek azért, hogy megküzdjünk a világjárvánnyal.
Baptista testvéreink között is szép számmal vannak az egészségügyben és szociális intézményeinkben, szeretetszolgálatunknál dolgozók, akiknek élethivatása a gyógyítás, az idősek gondozása, az elesettek támogatása. Gyógyító, gondozó, segítő munkájukkal Jézus nyomdokán járnak, aki szánta a betegeket, gyógyította a testüket és megszabadította őket a bűn terhétől, a lelki megkötözöttségektől. Krisztus Testének, a gyülekezetnek minden tagja kap feladatot, egyesek a gyógyítás ajándékát, hogy Isten Lelke által segítsenek, és szolgáljanak másoknak (1Kor 19). Ők a kezek, a lábak, a fülek, a szemek, együtt szenvednek és együtt örülnek velünk.

Ezen a napon kitüntetett szeretettel köszöntjük őket, és hálásan köszönjük az értünk végzett munkájukat!

A Magyarországi Baptista Egyház,
a Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ,
a Baptisták az Egészségügyért Munkacsoport
és az ÉletErő Baptista Ápolási és Gondozási Misszió nevében

„Áldott, aki törődik a szegényekkel, segíti a gyengéket, mert az Örökkévaló megmenti őt veszedelmes időkben.” (Zsolt 41:19)

Scroll to Top