Magyarországi Baptista Egyház

Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

FETEreplátogatás

FETEreplátogatás

A Baptista Szeretetszolgálat évek óta résztvevője az ország leghátrányosabb településeit segítő programnak, mely a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakmai koordinációjával működik. A társadalmi felzárkózást elősegítő óriás projekt rövidesen 300 települést ér el, melyekből a Baptista Szeretetszolgálat rövidesen több mint harminc településen dolgozik.
Az összetett és hosszútávú program rendkívül sok tevékenységet foglal magában, melyeket érdemes megismerni a szociális problémák iránt felelősséget érző embernek.
A szociális módszertan ezért háromnapos szociális tereplátogatást szervez a Felzárkózó Települések (FETE) program megismerésére.
A Szeretetszolgálat által kialakított szakmai bemutatóra – amely tereplátogatás és képzés kombinációja – szeretettel várunk minden érdeklődőt, szociális szolgáltatásban dolgozót, hallgatót, gyülekezeti segítőt, bárkit, aki érdeklődik az országban jelenleg folyó legnagyobb integrációs projekt iránt, egy olyan településcsoportnál, amelyet a Szeretetszolgálat a legrégebben gondoz, és amely az ismertebb tevékenységek mellett – Jelen-Lét pont, korai fejlesztő program, tanoda stb. – néhány kuriózumot, pl. hidropóniás növénytermesztést is felölel.
A szakmai bemutató időpontja: július 19 – 21 (szerda – péntek)
Szállás: Apagy, Gála Panzió
Elhelyezés: 2– 3 ágyas szobákban
Találkozó: Apagyon a Gála Panziónál július 19-én szerdán, 11.00 óra előtt. Az utazás egyénileg történik. Lehetséges, hogy korlátozott számban segítséget tudunk nyújtani az odautazásban, Budapestről indulva.
Hazautazás: 21-én 15.00 óra körül
Jelentkezés: Kereskedő Emőkénél a kereskedo.emoke@baptist.hu címen, és az alábbi linken található regisztrációs lap kitöltésével lehet: https://forms.gle/mZGC5CrcCvArjoBm9
Jelentkezési határidő: július 7.
A program legalább 10 fő jelentkezése esetén indul. Maximális résztvevői létszám 18 fő. A részvételi lehetőségről a jelentkezőknek visszajelzést küldünk, a jelentkezés a visszaigazolással lesz érvényes.
Részvételi költségek: A szállás és három étkezés (reggeli, ebéd, vacsora) költségét a baptista szociális módszertan fedezi. Az utazási költségeket és az egyéb, személyes kiadásokat a résztvevők fizetik. A programról további információk a https://fete.hu/ oldalon találhatók.

Scroll to Top