Magyarországi Baptista Egyház, Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

Tudástár

A 2021. június 23-i “Foglalkoztatási műhelyünk” anyagai

Rehabilitációs akkreditációs tanúsítvánnyal_hatósági_bizonyítvánnyal_ rendelkező munkáltatók_termékkörök 20210601     Kovács Ibolya Intézményen belüli és kívüli foglalkoztatás 2021.06.23.   335.2009. Korm. rend. személyi adókedvezmény súlyos fogyatékosság esetén

Bővebben »

Sok segítséget igénylő emberek önérvényesítése

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. 2021. évi kiadványa a sok segítséget igénylők (magas gondozási igényű, súlyosan, halmozottan sérültek) önérvényesítéséhez (reális önértékeléshez, jogaik

Bővebben »

Életúttal kapcsolatos kérdések és válaszok – útmutató a fogyatékos gyermeket nevelő családok számára

A KézenFogva Alapítvány a Körbeveszünk programja keretében Különleges Életek címmel útmutatót készített.
Az útmutató a fogyatékos gyermekek életútjával kapcsolatos kérdéseket és válaszokat tartalmazza, amely a fogyatékos gyermeket nevelő családok számára készült. Az életciklusokhoz tartozó kérdéseket a családok és fogyatékos emberek közreműködésével gyűjtöttük össze. Köszönet érte!

Bővebben »

Február harmadika munkacsoport – jelentés a hajléktalan emberek kérdőíves adatfelvételéről

A Budapesti Módszertani és Szociális Központ tette közzé azokat az adatokat, amelyeket 2021. 02.03.-án országos felmérésként gyűjtött össze hajléktalan emberek véleményéből.
A 23. alkalommal lebonyolított éves országos hajléktalan adatfelvétel egészen különleges körülmények között zajlott. Idén 1500, közterületen élő és 5200 hajléktalan szállón lakó ember válaszolt önkéntesen az országos adatfelvétel kérdéseire, amelynek témaköre a koronavírus helyzet ismerete volt.

Bővebben »

A CSOPORTMUNKA ALAPJAI ELMÉLET ÉS GYAKORLAT

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. 2020. évi kiadványa.
A TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja olyan segédanyagot készített, ami azoknak a szociális szolgáltatásokban dolgozó munkatársaknak ad kapaszkodót, akik csoportfoglalkozás keretein belül szeretnének ellátottjaikkal foglalkozni és célul tűzték ki az általuk segített fogyatékos, pszichoszociális fogyatékos és szenvedélybeteg személyek szociális készségeinek fejlesztését. Az elméletet és gyakorlati példákat is felsorakoztató füzet azoknak a szakembereknek is hasznos lehet, akik csak a mindennapos megbeszélésekor használnák a csoportozást, mint munkamódszert.

Bővebben »

ÍGY CSINÁLJÁK MÁSOK KÜLFÖLDI JÓ GYAKORLATOK A FOGLALKOZÁSI REHABILITÁCIÓ TERÜLETÉN

Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. 2021. évi kiadványa a 2020 májusában zajlott „Út a foglalkoztatáshoz” című nemzetközi konferencia díjnyertes foglalkoztatási modelljeit mutatja be.
A konferencia szervezői 2019-ben negyedik alkalommal hirdették meg a Foglalkoztatást Mindenkinek Díjat. A 20 országból beérkezett, közel 50 – a fogyatékos személyek foglalkoztatását elősegítő – jó gyakorlat közül választották ki az általuk legjobbnak, leghatékonyabbnak ítélt hat modellt. Ezeket a megoldásokat mutatja be a kiadvány.

Bővebben »

ÚT A FOGLALKOZTATÁSHOZ – TUDÓSÍTÁS EGY EURÓPAI KONFERENCIÁRÓL

Az EASPD „Út a foglalkoztatáshoz” című online konferenciáján Európa különböző országaiból számos jó gyakorlat került bemutatásra a fogyatékos emberek foglalkoztatásával kapcsolatban. A TÁRS projekt szakemberei részt vettek a szakmai eseményen és az „Út a foglalkoztatáshoz – Tudósítás egy európai konferenciáról” című kiadványban összefoglalták az előadó fogyatékosságügyi szervezetekről a legfontosabb tudnivalókat és az általuk elhangzott gondolatokat, többek között a támogatott lakhatás és foglalkoztatás, illetve az oktatásból munkába való áttérés témakörben.

Bővebben »

Scroll to Top