Magyarországi Baptista Egyház, Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

TAKARD BE SZERETETTEL!

 

Együtt horgoltunk karácsonyra a baptista fenntartású intézményeink gyerekeinek és a gyermekhospice ház részére!

Idén télen a Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ közös cselekvésre hívta az ügyes kezű, nyitott szívű horgolni tudókat.

Az akcióba elsősorban az idősotthonaink lakóit vontuk be, hiszen sok idős nemcsak ajándékot kapni szeret, hanem ajándékozni is, és a mi feladatunk az, hogy erre minél több lehetőséget adjunk nekik. Szeretettel vártuk a hozzátartozók, érdeklődők és a baptista gyülekezetekhez tartozók bekapcsolódását is.

Magunk sem tudtuk, hogy a tervünkkel sikerül-e megmozgatni az intézményeinket és a gyülekezetek tagjait, így nagyon örültünk a pozitív visszajelzéseknek, annak, hogy egyénileg és többen, több kisebb-nagyobb csoport is bekapcsolódott a munkába. A gyönyörű alkotások mellett, amelyek megszülettek, a szóbeli visszajelzések éppen azt erősítették meg, ami a szándékunk volt. A résztvevők nagyon örültek, hogy adhattak, ajándékozhattak, és azt érezhették, hogy amit csinálnak, annak értelme és célja van. A két hajdúböszörményi idősotthonunkban sikerült megszervezni egy alkalmat, amikor néhány vállalkozó kedvű lakó, inkább hölgyek, de két úriember is, közösen próbálták ki a horgolást.

Hálásak vagyunk a részvételért: a kiskőrösi Filadelfia Szociális Integrált Intézmény horgolóinak, foglalkoztatóiknak, hozzátartozóiknak, a nemeskisfaludi, a hajdúböszörményi baptista fenntartású idősotthonainknak, Porkoláb Lajosné, Klárinak az érsekcsanádi baptista gyülekezet testvérnőjének, Nuszbaum Ferencné, Magdinak a gödöllői gyülekezet egy testvérnőjének, Dezsőné Marianna állandó önkéntes foglalkoztatónknak, a civil önkénteseinknek, a pákozdi Bütykölde kézművescsoportnak, a dinnyési Horváthné Katalinnak az Iglice Népdalkör tagjának, Bolye Editkének Jászárokszállásról. Köszönjük mindazok segítségét, akik valamilyen formában bekapcsolódtak a munkába!

Akciónkat 2022. december 20-án lezártuk, de a horgolást nem hagyjuk abba! Egyre nagyobb körben szeretnénk bevonni a baptista fenntartású intézmények lakóit, és a lelkes érdeklődőket!

Ha szívesen csatlakoznál, mindenképpen jelezd nekünk a részvételi szándékodat, vagy ha vannak további kérdéseid, bátran keress minket: Kereskedő Emőke (kereskedo.emoke@baptist.hu, tel: 0620-590-6697), Szirtes-Tankó Tünde (szirtes-tanko.tunde@baptist.hu, tel: 0620-338-5135)
„A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben.” (Gal 6, 9-10)

Kereskedő Emőke

Szirtes-Tankó Tünde

Scroll to Top