Magyarországi Baptista Egyház, Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

Vörös kód!!!

Szociális ágazati hír

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere a hideg időre való tekintettel vörös kód riasztási fokozat életbe léptetésről rendelkezett a szociális ellátórendszerben a 2021. február 12. – február 17. közötti  időszakra.

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 65/E. § (3) bekezdése alapján a Szociális Ügyekért Felelős Államtitkár 2021. február 12. 10.00 órától február 17. 12.00 óráig kiadta a vörös kód figyelmeztetést országosan. Kérjük, hogy az érintett intézmények a vörös kód ideje alatt alkalmazandó eljárásrend alapján eljárni szíveskedjenek.

Ez időtartamban a „Protokoll a Vörös kód kiadásával összefüggő feladatokról” című szakmai protokollban foglaltak szerint kötelesek a szociális intézmények és szolgáltatók eljárni.

Fülöp Attila államtitkár tájékoztatása szerint a koronavírus járvány miatt elrendelt intézmény-elhagyási tilalom és a járvánnyal kapcsolatos protokollok továbbra is érvényben vannak! Ezzel együtt kell az intézményeknek teljesíteniük a “Vörös kód” miatti feladatait az emberi élet védelme érdekében! Az intézménybe irányított rászorulót elkülönítetten kell elhelyezni a többi lakó egészségének megóvása érdekében, egymással nem érintkezhetnek. Az intézményeknek fokozottan kell figyelniük a járványügyi előírások betartására.

Forrás: Szociális Ágazati Portál

 

voros_kod_protokoll_2018_07_16

Letöltés

Véleményt várunk

Az ágazati irányítástól érkező egyeztetésre kínált tervezetek, valamint szakmai szervezetek vitára bocsájtott anyagai

Hírlevél

Módszertani Központunk két heti rendszerességgel megjelenő digitális hírlevele. Régebbi lapszámokat a hírlevél archívum almenüre kattintva érhetik el olvasóink.

Jogos

Végrehajtási sorvezetők, jogszabály- magyarázatok, aktualitások a szociális jogalkotás mindennapjaiból.

Scroll to Top