Magyarországi Baptista Egyház, Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

Vörös kód!!!

Szociális ágazati hír

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere a hideg időre való tekintettel vörös kód riasztási fokozat életbe léptetésről rendelkezett a szociális ellátórendszerben a 2021. február 12. – február 17. közötti  időszakra.

A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 65/E. § (3) bekezdése alapján a Szociális Ügyekért Felelős Államtitkár 2021. február 12. 10.00 órától február 17. 12.00 óráig kiadta a vörös kód figyelmeztetést országosan. Kérjük, hogy az érintett intézmények a vörös kód ideje alatt alkalmazandó eljárásrend alapján eljárni szíveskedjenek.

Ez időtartamban a „Protokoll a Vörös kód kiadásával összefüggő feladatokról” című szakmai protokollban foglaltak szerint kötelesek a szociális intézmények és szolgáltatók eljárni.

Fülöp Attila államtitkár tájékoztatása szerint a koronavírus járvány miatt elrendelt intézmény-elhagyási tilalom és a járvánnyal kapcsolatos protokollok továbbra is érvényben vannak! Ezzel együtt kell az intézményeknek teljesíteniük a “Vörös kód” miatti feladatait az emberi élet védelme érdekében! Az intézménybe irányított rászorulót elkülönítetten kell elhelyezni a többi lakó egészségének megóvása érdekében, egymással nem érintkezhetnek. Az intézményeknek fokozottan kell figyelniük a járványügyi előírások betartására.

Forrás: Szociális Ágazati Portál

 

voros_kod_protokoll_2018_07_16

Letöltés

Véleményt várunk

Az ágazati irányítástól érkező egyeztetésre kínált tervezetek, valamint szakmai szervezetek vitára bocsájtott anyagai

Események

Közelgő eseményeink

Hírlevél

Módszertani Központunk két heti rendszerességgel megjelenő digitális hírlevele. Régebbi lapszámokat a hírlevél archívum almenüre kattintva érhetik el olvasóink.

Jogos

Végrehajtási sorvezetők, jogszabály- magyarázatok, aktualitások a szociális jogalkotás mindennapjaiból.

Scroll to Top