Magyarországi Baptista Egyház, Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

Vendégangyal

Szociális ágazati hír

AJÁNLÁSOK ANGYALLÁTOGATÓKNAK

Idős, egyedülálló személyek vendégül látása, ajándékozása nagy figyelmet igényel és nagy örömöt okoz szinte minden esetben. Néhány tanáccsal, javaslattal szeretnénk hozzájárulni a szeretet tettének sikeréhez. Fontos, hogy legyen egyértelmű mindenki számára, hogy egyszeri vagy többszöri találkozásról van szó. Később persze változtatni is lehet ezen.

Ajándékok

Fogyó cikkek. A legegyszerűbb és ajánlottabb ajándék valamilyen élelmiszer, finomság. Ne legyen a napi vásárláshoz köthető áru vagy nehézáru. Az egészségtudatosság érvényesüljön az ajándékban. Kerüljük a cukros, zsíros élelmeket és a jövedéki termékeket, akkor is, ha ezek sokszor természetes ajándékok. Sok helyen lehet kapni időseknek kialakított táplálék-kiegészítőket, ezek ajánlottak. Beszéljünk az átadáskor a használatukról.

Olvasnivaló. Képes könyvek, újságok mindenkinek jól jönnek, könnyen fogyaszthatók.

Segítő eszközök

Az idősek számára a napi rutin feladatok elvégzése is nehézséget okozhat. Így bármilyen házi gondozást segítő eszköz hasznos, mely megkönnyíti az életüket. Ha módunkban áll, adhatunk eszközöket, pl. ágymelegítőt, melegvizes palackot, betegitató poharat, állítható ágyasztalt étkezéshez, olvasáshoz. Ilyen eszközök esetében nagy segítség, ha előzetes ismereteink vannak a lakáskörülményekről. Egyes eszközök használata tanulást igényel, más eszközöket fel kell szerelni, üzembe kell helyezni. Ilyeneket csak akkor adjunk, ha a használatát biztosítani tudjuk. Ez több látogatást is igényelhet.

Tevékenységek

Bevásárlás, receptek kiváltása, orvoshoz kísérés, napi séta segítése.

Emlékek, fényképek nézegetése, rendezése.

Ruhatár frissítése. A felesleges ruhák elvitele egy alapítványhoz, adományboltba. Tanácsadás az öltözködéshez, az évszaknak megfelelő ruha ajánlása.

Tanítás. Különféle okos eszközök használatának segítése. Internetes eszközök, telefonok, jelzőkészülékek használatának tanítása, gyakorlása.

Háztartás

Kisebb takarítás nagy segítség lehet, mely túlmutat a napi takarítási szinten és nehezebb elvégezni, ha például, székre kell állni vagy éppen mozgatni kell valamit. Nem kell nagytakarítást végezni, vagy a lakást átrendezni. Díszítsük együtt a lakást az ünnepre. A virágkompozíció szinte mindig jó. Vigyázzunk, ízlésünk eltérő lehet.

Véleményt várunk

Az ágazati irányítástól érkező egyeztetésre kínált tervezetek, valamint szakmai szervezetek vitára bocsájtott anyagai

Hírlevél

Módszertani Központunk két heti rendszerességgel megjelenő digitális hírlevele. Régebbi lapszámokat a hírlevél archívum almenüre kattintva érhetik el olvasóink.

Jogos

Végrehajtási sorvezetők, jogszabály- magyarázatok, aktualitások a szociális jogalkotás mindennapjaiból.

Scroll to Top