Magyarországi Baptista Egyház, Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

Ülést tartott a Magyarországi Baptista Egyház járványügyi operatív tanácsa

Szociális ágazati hír

Mivel az elmúlt hetekben növekedett az országos fertőzöttség, ezért fontosnak látta az operatív tanács, hogy megerősítse a nyár után meghozott szabályozást, illetve további szabályokat léptessen életbe.

 

A gyülekezetek és intézmények tájékoztatási kötelessége:

Amennyiben a gyülekezetekben vagy az intézményekben megjelenik a COVID-fertőzés, a gyülekezetek, illetve az intézmények képviselői haladéktalanul értesítsék az operatív tanácsot a covid@baptist.hu e-mail-címen! Az egyház munkatársa felveszi a képviselőkkel a kapcsolatot, rajtuk keresztül informálódik, s ezek alapján igyekszik az egyház megadni minden segítséget a helyzet lehető legjobb kezelése érdekében.

Az intézményekre vonatkozóan a következő szabályozást léptette életbe az operatív tanács:

A baptista fenntartású oktatási és szociális intézményekben dolgozó, COVID–19 vírussal fertőződött munkavállalók kötelezően csak negatív teszt birtokában álljanak vissza a közvetlen, személyes kapcsolatot igénylő munkába! Kérjük a fenntartókat, intézményvezetőket, hogy a mielőbbi, teljes körű munkába állás érdekében a szükséges tesztköltségeket vállalják át a munkavállalótól, illetve mentesítsék a munkavállalót a közvetlen, személyes kapcsolatot igénylő munkavégzés alól a negatív teszteredmény megérkezéséig.

Az operatív tanács nyomatékosan kéri a baptista intézményfenntartókat, hogy felelősségteljesen, a hatályos szabályok és szakhatósági rendelkezések maradéktalan betartásával tegyenek meg mindent a rájuk bízottak egészségének megóvásáért.

A központi székház ügyintézési szabályozása:

A központi székházban (1068 Budapest, Benczúr utca 31.) továbbra is kedden–szerdán folyik a személyes, elektronikus úton nem megoldható ügyintézés, melyre a várakozás elkerülése érdekében előzetesen telefonon egyeztessenek az ügyintézőkkel a testvérek és az érdeklődők, valamint készüljenek arra, hogy a székházban a kívülről érkezőknek és a munkatársaknak is maszkot kell viselniük az ügyintézés során! Egyéb munkanapokon telefonon, e-mailen fogadják a munkatársak a megkereséseket.

A Magyarországi Baptista Egyház operatív tanácsa

Véleményt várunk

Az ágazati irányítástól érkező egyeztetésre kínált tervezetek, valamint szakmai szervezetek vitára bocsájtott anyagai

Hírlevél

Módszertani Központunk két heti rendszerességgel megjelenő digitális hírlevele. Régebbi lapszámokat a hírlevél archívum almenüre kattintva érhetik el olvasóink.

Jogos

Végrehajtási sorvezetők, jogszabály- magyarázatok, aktualitások a szociális jogalkotás mindennapjaiból.

Scroll to Top