Magyarországi Baptista Egyház, Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

INFORMÁCIÓK AZ IDM REGISZTRÁCIÓVAL KAPCSOLATBAN – GYVR ALAPELLÁTÁS MODUL

Szociális ágazati hír

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának jóváhagyása mellett a fejlesztésért felelős Efop-1.9.4-Vekop-16-2016-00001 „A Szociális Ágazat Módszertani és Információs Rendszereinek Megújítása” c. kiemelt projekt az IDM regisztrációval kapcsolatban az alábbi tájékoztatót adja ki:

A gyermekjóléti és a gyermekvédelmi ágazatban a Gyermekeink Védelmében Informatikai Rendszer bevezetésével a XXI. századi követelményeknek megfelelő informatikai háttértámogatás kerül kialakításra a szakmai adminisztráció elősegítése céljából az EFOP-1.9.4-VEKOP-16. Szociális ágazat módszertani és információs rendszereinek megújítása c. projekt finanszírozásának keretén belül.

A gyermekjóléti és a gyermekvédelmi ágazat működésének átláthatósága, a hatékonyság javítása, a gyorsabb, hatékonyabb szakmai kommunikáció és feladatellátás érdekében, valamint az adminisztrációs terhek és a papíralapú kommunikáció csökkentését szolgálva a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény alapján kerül bevezetésre a Gyermekeink Védelmében Informatikai Rendszer (GYVR) a gyermekjóléti szolgáltatás nyújtók és a gyermekek átmeneti gondozását biztosítók részére is.

Az informatikai rendszert minden család- és gyermekjóléti szolgáltatást és gyermekek átmeneti gondozását nyújtónak (továbbiakban: alapellátás) használnia kell.

Az alapellátási felhasználók regisztrációja 2021. március 30-ával kezdődött meg, melyről minden fenntartó és intézmény elektronikus levélben kapott értesítést.

A felhasználók regisztrációját a központi szociális rendszerek jogosultságkezelő rendszerében (IDM) kell elvégezni.

A felhasználók regisztrációja egymásra épül, az alábbi feladatok sorrendje kötött, fenntartó e-képviselői regisztráció, szakmai vezetők regisztrációja, majd a szakmai munkatársak regisztrációja.

Az alapellátási szakmai vezetők regisztrációja 2021. április 12-től április 30–ig tart.

Az alapellátási szakmai munkatársak regisztrációja 2021. május 3-tól május 14-ig tart.

A kollégák feladatainak elvégzéséhez segítség tud lenni a következő:

  • jelszóval védett oktató videók minden feladathoz, melynek linkjeit minden intézmény megkapta a regisztrációról szóló tájékoztató levélben;
  • felhasználói kézikönyv, melyet elérnek az https://idm.nrszh.hu/ linken;
  • amennyiben ezen anyagokban nem talál választ kérdéseire, akkor központi levélben vagy telefonon is felteheti kérdéseit.

A Tisztelt Kollégák feladataik megértésének megkönnyítésére készültek az oktató videók, amelyeket kérjük, hogy figyelmesen nézzenek meg.

Tájékoztatjuk a Kollégákat, hogy a GYVR felület használatához is hasonló oktató videók fognak készülni, ezek előnye, hogy bármikor megtekinthetőek és lépésről-lépésre mutatják be a munkafolyamatok menetét.

 

Forrás:  Szociális Ágazati Portál

Véleményt várunk

Az ágazati irányítástól érkező egyeztetésre kínált tervezetek, valamint szakmai szervezetek vitára bocsájtott anyagai

Események

Közelgő eseményeink

Hírlevél

Módszertani Központunk két heti rendszerességgel megjelenő digitális hírlevele. Régebbi lapszámokat a hírlevél archívum almenüre kattintva érhetik el olvasóink.

Jogos

Végrehajtási sorvezetők, jogszabály- magyarázatok, aktualitások a szociális jogalkotás mindennapjaiból.

Scroll to Top