Magyarországi Baptista Egyház, Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

INFORMÁCIÓK AZ IDM REGISZTRÁCIÓVAL KAPCSOLATBAN – GYVR ALAPELLÁTÁS MODUL

Szociális ágazati hír

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának jóváhagyása mellett a fejlesztésért felelős Efop-1.9.4-Vekop-16-2016-00001 „A Szociális Ágazat Módszertani és Információs Rendszereinek Megújítása” c. kiemelt projekt az IDM regisztrációval kapcsolatban az alábbi tájékoztatót adja ki:

A gyermekjóléti és a gyermekvédelmi ágazatban a Gyermekeink Védelmében Informatikai Rendszer bevezetésével a XXI. századi követelményeknek megfelelő informatikai háttértámogatás kerül kialakításra a szakmai adminisztráció elősegítése céljából az EFOP-1.9.4-VEKOP-16. Szociális ágazat módszertani és információs rendszereinek megújítása c. projekt finanszírozásának keretén belül.

A gyermekjóléti és a gyermekvédelmi ágazat működésének átláthatósága, a hatékonyság javítása, a gyorsabb, hatékonyabb szakmai kommunikáció és feladatellátás érdekében, valamint az adminisztrációs terhek és a papíralapú kommunikáció csökkentését szolgálva a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény alapján kerül bevezetésre a Gyermekeink Védelmében Informatikai Rendszer (GYVR) a gyermekjóléti szolgáltatás nyújtók és a gyermekek átmeneti gondozását biztosítók részére is.

Az informatikai rendszert minden család- és gyermekjóléti szolgáltatást és gyermekek átmeneti gondozását nyújtónak (továbbiakban: alapellátás) használnia kell.

Az alapellátási felhasználók regisztrációja 2021. március 30-ával kezdődött meg, melyről minden fenntartó és intézmény elektronikus levélben kapott értesítést.

A felhasználók regisztrációját a központi szociális rendszerek jogosultságkezelő rendszerében (IDM) kell elvégezni.

A felhasználók regisztrációja egymásra épül, az alábbi feladatok sorrendje kötött, fenntartó e-képviselői regisztráció, szakmai vezetők regisztrációja, majd a szakmai munkatársak regisztrációja.

Az alapellátási szakmai vezetők regisztrációja 2021. április 12-től április 30–ig tart.

Az alapellátási szakmai munkatársak regisztrációja 2021. május 3-tól május 14-ig tart.

A kollégák feladatainak elvégzéséhez segítség tud lenni a következő:

  • jelszóval védett oktató videók minden feladathoz, melynek linkjeit minden intézmény megkapta a regisztrációról szóló tájékoztató levélben;
  • felhasználói kézikönyv, melyet elérnek az https://idm.nrszh.hu/ linken;
  • amennyiben ezen anyagokban nem talál választ kérdéseire, akkor központi levélben vagy telefonon is felteheti kérdéseit.

A Tisztelt Kollégák feladataik megértésének megkönnyítésére készültek az oktató videók, amelyeket kérjük, hogy figyelmesen nézzenek meg.

Tájékoztatjuk a Kollégákat, hogy a GYVR felület használatához is hasonló oktató videók fognak készülni, ezek előnye, hogy bármikor megtekinthetőek és lépésről-lépésre mutatják be a munkafolyamatok menetét.

 

Forrás:  Szociális Ágazati Portál

Véleményt várunk

Az ágazati irányítástól érkező egyeztetésre kínált tervezetek, valamint szakmai szervezetek vitára bocsájtott anyagai

Hírlevél

Módszertani Központunk két heti rendszerességgel megjelenő digitális hírlevele. Régebbi lapszámokat a hírlevél archívum almenüre kattintva érhetik el olvasóink.

Jogos

Végrehajtási sorvezetők, jogszabály- magyarázatok, aktualitások a szociális jogalkotás mindennapjaiból.

Scroll to Top