Magyarországi Baptista Egyház, Filadelfia Integrált Szociális Intézmény

Figyelem! Hatályosult a maszkviselésről szóló Kormányrendelet!

Szociális ágazati hír

Mától hazályos a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet.

A kormányrendelet előírja a száj és az orr kötelező eltakarását orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk viselését oly módon, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. A maszkot helyettesíteni (sállal, kendővel) nem lehet. Szociális intézményben kötelező a maszk viselése az ott foglalkoztatottaknak az ellátottakkal való közvetlen érintkezéskor, vagy ha tartósan 1,5 méteren belüli távolságban tartózkodnak az ellátottakkal, az ellátottaknak a közösségi programok alkalmával és a közösségi terekben való tartózkodás esetén lehetőség szerint.

Az üzemeltető köteles gondoskodni arról, hogy a helyiségben tartózkodók a maszkot a jogszabályban meghatározott módon viseljék, ennek érdekében a szolgáltatás, illetve az üzemeltetett intézmény működésére, igénybevételre vonatkozó szabályozásban az igénybevétel rendjének megsértése esetén egyebekben alkalmazható intézkedéseket, szankciókat alkalmazhatja.

Azt a személyt, aki a maszkot az üzemeltető felszólítására sem viseli a meghatározott módon, az üzemeltető köteles a látogatásból kizárni, és gondoskodni arról, hogy e személy a helyiséget, illetve a területet elhagyja.

A maszkvisdelési kötelezettség betartását az általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerv (rendőrség) is ellenőrizheti.

Bővebben a vonakozó közlönyben:

MK_20_207

Letöltés

Véleményt várunk

Az ágazati irányítástól érkező egyeztetésre kínált tervezetek, valamint szakmai szervezetek vitára bocsájtott anyagai

Események

Közelgő eseményeink

Hírlevél

Módszertani Központunk két heti rendszerességgel megjelenő digitális hírlevele. Régebbi lapszámokat a hírlevél archívum almenüre kattintva érhetik el olvasóink.

Jogos

Végrehajtási sorvezetők, jogszabály- magyarázatok, aktualitások a szociális jogalkotás mindennapjaiból.

Scroll to Top