Búcsú kolléganőnktől - Szigeti Gáborné Szilvikétől

Mindenkit váratlanul és mély megdöbbenéssel ért a hír, hogy kollégánk és barátunk, 2021. április 4-én, 51 éves korában eltávozott közülünk. A súlyos betegségével vívott egyenlőtlen küzdelmet feladva úgy távozott, amilyen egész életében is volt: csendben elaludt.

Iskolás korától fogva szerette az idős embereket. Kedvelték a társaságát, mindig volt egy-egy jó szavuk felé, és Ő ezt örömmel viszonozta, meghallgatta történeteiket, segített nekik kisebb dolgokban. Már ekkor elhatározta, hogy olyan pályát választ, ahol segítheti majd az idős, beteg embereket.

2008 óta foglalkozott idősgondozással. Ezt követően helyezkedett el a gadányi Szeretetotthonban, ahol úgy érezte megtalálta a helyét, valóra vált gyermekkori vágya. Minden nehézség ellenére szerette munkáját, igyekezett minden helyzetben a jót meglátni. Munkájában odaadó volt, kiváló humora, empatikus adottságai, türelme révén érte el, hogy nagyon szerették az otthon lakói és dolgozói. Ez a szeretet még jobban megerősítette hivatásában. Szilvike élete folyamán több nehézségen is átesett, de mindig mosolygós, vidám, segítőkész ember volt.

Közösségi szerepeket is örömmel vállalt, gyönyörűen mondott verseket. Folyamatosan képezte magát, hogy a tanultak alapján még jobban tudja ellátni a gondozottjait. Csodás volt a kézügyessége – főképp gyönyörű dolgokat horgolt – amivel minket, a munkatársait is sokszor meglepte.

Nagyon szerette családját, kicsivel több, mint két éve lett nagymama, amire nagyon büszke volt. Az unokái meghozták életébe a sugárzó boldogságot.

Hálásak vagyunk, hogy ismertük és megajándékozott minket szeretetteljes lényével.

A család fájdalmában őszinte szívvel osztozunk. Nyugodjon békében a Feltámadás reményében!

Varga Angelika

Scroll to Top